Skip to Content
Event Calendar

 

IMPORTANT NOTE:
Due to the Covid-19 Pandemic, many events have either been cancelled or postponed by their respective organisers. Please check indvidual event entries for updates on any events you may have booked onto.

Contact details for the orgainser of the meeting (if not organised by the Conference Team) can be found within the individual event entries.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Please note that events with the BAD logo beside it, denotes an event or meeting  organised by the BAD.

All other meetings listed are organised externally from this department. Contact details and further information for these can be found under each individual event.

To request a meeting to be added to the Events Calendar, please fill in and return the form below to conference@bad.org.uk

Download the Event Calendar Request Form

ALERT! The BAD have been advised by overseas and U.K. Doctors of "scam" dermatology conferences taking place in the U.K. and around the world. Colleagues from developing countries have been targeted.  Do check any UK dermatology conference is listed on our website. If not, the BAD advises caution.

Summary

Hair and Nail Registrar Training Day
Dates:
10th September 2021
Venue:  Virtual
Organiser: British Hair and Nail Society (BHNS)
Contact: Rose Wilmot, BHNS Secretary
Email: conference@bad.org.uk

 

Programme:

09:00 - Introduction (BHNS President) (10 mins) - Anita Takwale
09:10 - Anatomy of the nail unit (20 mins) - Athina Fonia
09:30 - Nail dermoscopy - tips (20 mins) - Dhruv Laheru
Break (10 mins)
10:00 - Common Nail disorders part 1 - infections (30 mins) - Anita Takwale
10:30 - Common Nail disorders part 2 - inflammatory / systemic (30 mins) - Megan Mowbray
Break (10 mins)
11:10 - Biology of hair (30 mins) - Prof Andrew Messenger
11:40 - Genetic hair and nail talk (40 mins) - David De Berker
Lunch (50 mins)
13:10 - Dermatopathology for hair and nails (50 mins) - Iskander Chaudhry
Break (10 mins)
14:10 - Scarring alopecia (40 mins) - Yusur Al-Nuami
14:50 - Non scarring alopecia (40 mins) - Neki Meah
15:30 - Alopecia UK (10 mins) - Amy Johnson
15:40 - Close of meeting - Anita Takwale

Back to top