Skip to Content
Event Calendar

 

IMPORTANT NOTE:
Due to the Covid-19 Pandemic, many events have either been cancelled or postponed by their respective organisers. Please check indvidual event entries for updates on any events you may have booked onto.

Contact details for the orgainser of the meeting (if not organised by the Conference Team) can be found within the individual event entries.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Please note that events with the BAD logo beside it, denotes an event or meeting  organised by the BAD.

All other meetings listed are organised externally from this department. Contact details and further information for these can be found under each individual event.

To request a meeting to be added to the Events Calendar, please fill in and return the form below to conference@bad.org.uk

Download the Event Calendar Request Form

ALERT! The BAD have been advised by overseas and U.K. Doctors of "scam" dermatology conferences taking place in the U.K. and around the world. Colleagues from developing countries have been targeted.  Do check any UK dermatology conference is listed on our website. If not, the BAD advises caution.

Summary

 

St John’s DermAcademy Dermoscopy Course 2021
Date
: Thursday 9th September 2021
Venue: Virtual Course
Organiser: St John's Derm Academy
Websitehttps://www.stjohnsdermacademy.com/event-9th-sept-2021-1

 

We wish to invite you to this exciting 1 day St John’s DermAcademy course aimed at improving practical skills in pattern recognition and diagnosis of pigmented and non-pigmented skin lesions using Dermoscopy. 

Please visit our website https://www.stjohnsdermacademy.com for more information on the course programme and to book your place.

Summary

Hair and Nail Registrar Training Day
Dates:
10th September 2021
Venue:  Virtual
Organiser: British Hair and Nail Society (BHNS)
Contact: Rose Wilmot, BHNS Secretary
Email: conference@bad.org.uk

 

Programme:

08:45 - Platform open

09:00 - Introduction (BHNS Executive Committee) (10 mins)

09:10 - Anatomy of the nail unit (20 mins) - Dr Athina Fonia

09:30 - Nail dermoscopy - tips (20 mins) - Dr Dhruv Laheru

09:50 - Common Nail disorders part 1 - infections (30 mins) -Dr Anita Takwale

10:20 - Common Nail disorders part 2 - inflammatory / systemic (30 mins) -Dr Megan Mowbray

10:50 - Nail Panel Discussion led by Dr Leila Asfour (panel- AnitaTakwale, Athina Fonia, Dhruv Laheru, Megan Mowbray)

11:00 - Break (20 mins) - Sponsor Slides on rotation

11:20 - Biology of hair (30 mins) - Prof Andrew Messenger

11:50 - Genetic hair and nail talk (40 mins) - Dr David De Berker

12:30 - Alopecia UK (10 mins) - Ms Amy Johnson

12:40 - Lunch (50 mins) - Sponsors Videos

13:30 - Dermatopathology for hair and nails (50 mins) -Dr Iskander Chaudhry

14:20 - Break (10 mins) - Sponsor Slides on rotation

14:30 - Scarring alopecia (40 mins) - Dr Yusur Al-Nuami

15:10 - Non scarring alopecia (40 mins) -Dr Neki Meah

15:50 - Hair Panel Discussion led by Dr Rona Applewaite (panel- Prof Andrew Messenger, Dr Anita Takwale, Dr Yusur Al-Nuami, Dr Neki Meah)

16:00 - Close of meeting

Summary

Introduction to Photodermatology, Photodynamic Therapy and Laser Therapy Virtual Course
Dates: 14th September 2020 - 13th September 2021 
Venue: Virtual Course
Organiser: Professor Sally Ibbotson, Photobiology Unit, Ninewells Hospital, Dundee, Scotland
Contact Name: Mrs Lorraine Malone
Contact Email: l.malone@dundee.ac.uk
Contact Number: 44 1382 383272

Registration will close on Friday 6th September 2021. 

This educational course is designed to cover the basic science and clinical application of photodermatology, phototherapy, photodynamic therapy and lasers, and in particular, covers the photodermatology knowledge-based requirements of the UK Specialty training curriculum for trainee dermatologists. It is also aimed at early career consultant dermatologists, allied health care professionals and scientists with an interest in photodermatology and all wanting to know more about light and skin. The basics of photobiology and photophysics, the photosensitivity diseases, investigation and management will be thoroughly covered.

(CPD approved - 20 Distance Learning CPD credits)

View the course flyer

Registration will close on Friday 6th September 2021. Interested parties should contact Mrs Lorraine Malone, Course Co-ordinator in order to book your place:

Mrs Lorraine Malone
Course Co-ordinator
Email: l.malone@dundee.ac.uk)
Tel: 01382 383272

 

Summary

St John’s DermAcademy 3rd SCE High Intensity Course
Date: Thursday 16th September 2021
Venue: Virtual Course - 1 day live webinar
Organiser: St John's Derm Academy
Website: https://www.stjohnsdermacademy.com/event16thsept2021

St John’s DermAcademy is delighted to deliver this 1 day high intensity SCE revision course as a live webinar. A comprehensive overview of the major subject areas will be covered to aid preparation for the SCE exam, in addition to revision and exam technique. An audience response system will allow delegates to practice answering questions live within the webinar format.

Please visit our website https://www.stjohnsdermacademy.com for more information on the course programme and to book your place.

Summary

30th European Academy of Dermatology and Venereology (EADV) Congress
Date:
29th September  – 2nd October 2021
Venue: Virtual
Organiser: EADV – European Academy of Dermatology and Venereology
Email: eadvoffice@eadv.org
Website: https://www.eadvcongress2021.org/
 

Summary

Clinical Dermatology Update Meeting 2021
Dates: Wednesday 29th September – Friday 1st October 2021
Venue: Crewe Hall
Organisers: Conference & Event Services from the BAD
Email: conference@bad.org.uk
Website: https://www.eventsforce.net/bad/349/home

View the 2021 CDU Meeting flyer

Summary

A Day @ St John’s organised by St John’s Institute of Dermatology (7th Annual St John's Dermatology Taster Course) - COURSE FULL
Date:
30 September 2021
Venue: Sherman Education Centre, Guys Hospital
Organiser: Dr Su Lwin
Email: soosulli@tcd.ie

COURSE NOW FULL - contact soosulli@tcd.ie to be placed on the waiting list.

View the course flyer

View the provisional programme

 

Summary

St John’s DermAcademy Atopic Dermatitis Masterclass
Date: Thursday 30th September 2021
Venue: Virtual Course - Half Day Afternoon Webinar
Organiser: St John's Derm Academy
Website: https://www.stjohnsdermacademy.com/event-30th-sept-2021

Please join us for this informative half day St John’s DermAcademy virtual course which provides an overview and update on the pathogenesis and assessment of atopic dermatitis, setting treatment goals and decision making around treatments.

Please visit our website https://www.stjohnsdermacademy.com for more information on the course programme and to book your place.

Back to top